LAB - Het netwerk

De kwaliteit van onderwijs verbeteren op basis van evidenced-informed werken; kennis vanuit (onderzoeks)praktijk laten leiden tot verbeteringen in je eigen onderwijs. Het Leidse regionale netwerk voor academisch geschoolde leerkrachten heeft als doel om van en met elkaar te leren tijdens bijeenkomsten waar professionalisering en kennisdeling centraal staan. Voor deze beroepsgroep is het namelijk waardevol om de academische kennis en vaardigheden te onderhouden door resultaten uit wetenschappelijk onderzoek te interpreteren en te vertalen naar de praktijk. Daarnaast biedt het netwerk een plek waar leerkrachten van elkaar kunnen leren, door kennis en ervaringen uit te wisselen. Speerpunten van het netwerk zijn inspireren (wetenschappelijke kennis opdoen), intervisie (ervaringen uitwisselen) en netwerken (elkaar leren kennen).

Binnen het netwerk wordt bovendien aandacht besteed aan de positionering van academische leerkrachten in de school. Het is van belang dat iedere academische leerkracht onderzoekt wat zijn/haar persoonlijke behoeftes, ambities, competenties en wensen zijn en hoe deze ingezet kunnen worden in het onderwijs of in onderwijsgerelateerde organisaties.

Home
Onderwijs in de Leidse regio

Bijeenkomsten

Data als basis voor besluitvorming

Tijdens deze bijeenkomst komt Christine Espin meer vertellen over hoe de data die je hebt kan leiden tot het maken van keuzes in je instructie. Christine is bij velen van ons bekend als enthousiast en zeer bevlogen docent! Ze heeft veel onderzoek gedaan naar het CBM model. De bijeenkomst wordt afgesloten met een informele borrel.

tijd: 14:00 - 16:00
plaats: ‘t LEF, Stationsplein 107 in Leiden
Deelnemen
LAB- het netwerk #2

Manita van der Stel zal ons deze bijeenkomst inspireren met haar kennis over metacognitie. Zij zal de ontwikkeling van kinderen van groep 1 t/m 8 uiteenzetten en ons vertellen wat deze kennis in de praktijk betekent. Manita is gepromoveerd aan universiteit Leiden (onderwijspsychologie) en heeft jarenlange ervaring als psycholoog, onderwijsonderzoeker en docent. Vergeet niet dat we eindigen met een informele borrel.

tijd: 14:00 - 16:00
plaats: ‘t LEF, Stationsplein 107 in Leiden
Deelnemen
LAB- het netwerk #3

Ook dit netwerk zal er een gastspreker zijn die ons op de hoogte brengt van de meest recente wetenschappelijke literatuur. Zoals elke bijeenkomst zal er ruimte zijn voor een stukje kennisdeling én de mogelijkheid om met elkaar te netwerken tijdens de afsluitende borrel.

tijd: 14:00 - 16:00
plaats: ‘t LEF, Stationsplein 107 in Leiden
Deelnemen
LAB- het netwerk #4

Het laatste netwerk van schooljaar 2022-2023 zal plaatsvinden op woensdag 24 mei 2023. De gastspreker die wij langs zullen laten komen, zal ons meer vertellen over NT2-onderwijs. In deze tijd met vele Oekraïense vluchtelingen een thema dat erg speelt op verschillende scholen. Er is natuurlijk een kans om met andere professionals in gesprek te gaan over hoe jouw NT2-onderwijs in elkaar steekt om zo elkaar te inspireren. De bijeenkomst wordt afgesloten met een informele borrel.

tijd: 14:00 - 16:00
plaats: ‘t LEF, Stationsplein 107 in Leiden
Deelnemen

Praktijkvoorbeelden

Loading...