Werk je al in het onderwijs?

Ben je al werkzaam als onderwijsprofessional en ben je toe aan de volgende stap in je carrière in de Leidse regio? Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Veel (voor)scholen plaatsen hun vacatures op hun eigen websites en op de bekende onderwijsvacaturewebsites.

  • Recent zijn een aantal schoolbesturen in de Leidse regio gestart met de mogelijkheid tot een gecombineerde baan in het basis- en voortgezet onderwijs. Vraag voor meer informatie bij het Leraar worden in Leiden.

  • Heb je de juiste achtergrond en (ruime) praktijkervaring? Dan kun je aan de slag als docent in het hbo bij de Hogeschool Leiden. Ervaring binnen het onderwijs is mooi meegenomen, maar (in eerste instantie) niet noodzakelijk. Hiervoor kun je, binnen twee jaar, het kwalificatietraject ‘basiskwalificatie didactische bekwaamheid’ (BDB) volgen.
    Ben je al in het bezit van een officieel erkende onderwijsbevoegdheid in het hbo? Dan krijg je vrijstelling voor de BDB. De eisen waaraan je moet voldoen verschillen per onderwijsinstelling. De Hogeschool Leiden geeft je graag meer informatie over de voorwaarden die zij stellen.

  • Om aan de slag te gaan als docent aan de universiteit heb je meestal een diploma nodig van een universiteit en/of (bijna) gepromoveerd zijn op een bepaald terrein.
    Ervaring binnen het onderwijs is mooi meegenomen, maar (in eerste instantie) niet altijd noodzakelijk. Er bestaan ook mogelijkheden dat de universiteit je ondersteunt in het behalen van de basiskwalificatie onderwijs (BKO).
    De eisen waaraan je moet voldoen verschillen per onderwijsinstelling. De Universiteit Leiden geeft je graag meer informatie over de voorwaarden die zij stellen.

Wil je blijven werken aan jouw eigen ontwikkeling?
Het Centrum onderwijs & innovatie Leiden (COIL) aan de Hogeschool Leiden verzorgt ook vervolgopleidingen voor leraren, schoolteams, ib’ers en (toekomstige) schoolleiders/ leidinggevenden die werkzaam zijn in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en hbo. Zij informeren je ook graag over hun professionaliseringsaanbod.

Bekijk hierna de ervaringen van Veerle, Amito, Loreen en Alex!