Studiekiezers

Ben je op zoek naar een lerarenopleiding (die bij jou past)? Dan zijn er een aantal mogelijkheden:

  • Om leraar te worden in het basisonderwijs kun je terecht bij de Hogeschool Leiden, bijvoorbeeld de Pabo, de Academische pabo, de Vrijeschool Pabo of de opleiding Sociaal Werk: Jeugd in Onderwijs. Ook vind je aan de Hogeschool Leiden de lerarenopleiding Spring, dit is een lerarenopleiding voor PO/VO pedagogisch meesterschap. Spring richt zich op vernieuwend onderwijs.
  • Wist je dat de Leidse PO scholen van schoolbestuur SCOL en PROOLeiden zijn aangesloten bij Samen Opleiden route voor voltijd en flexibele deeltijd? Een stageplek kun je vinden via de opleiding.
  • Liever leraar worden in het voortgezet onderwijs? Direct na je middelbare school kun je terecht bij verschillende Hogescholen, bijvoorbeeld de Hogeschool van Amsterdam, de Hogeschool van Rotterdam of de Hogeschool Utrecht.
  • Ben je in het bezit van een universitaire bachelor of master? Het ICLON van de Universiteit Leiden biedt diverse opleidingstrajecten om verder te studeren en die leiden tot een onderwijsbevoegdheid in het voortgezet onderwijs.

Wil je als onderwijsassistent aan de slag? Dan kun je je bijvoorbeeld aanmelden bij mboRijnland voor de opleiding onderwijsassistent. Deze opleiding start zowel in september als in februari.

Inspiratie en oriëntatie

Het landelijk Onderwijsloket kan je informeren en advies geven over werken in het onderwijs. Ook organiseren ze maandelijks webinars over werken in het onderwijs.

Weet je nog niet of je in het onderwijs wilt werken, maar wil je je wel oriënteren? Neem dan eens contact op met Technolab voor hun 10 weken track Meesterchallenge. Maar niet voordat je de vier portretvideo's hebt bekeken natuurlijk!

Bekijk hierna de ervaringen van Veerle, Amito, Loreen en Alex!

Dit project wordt uitgevoerd door Eddie in opdracht van de Gemeente Leiden en de Leidse Schoolbesturen.