Gelijke kansen in Leiden

Ook in Leiden zijn gelijke kansen een veelbesproken thema: in de stad, in de school en in de klas. Deze pagina biedt een overzicht van dat wat Leiden te bieden heeft op het gebied van gelijke kansen.

Vind hieronder de Leidse Visie Gelijke Kansen 2023 en het uitvoeringsplan Leidse Gelijke Kansen Aanpak van de gemeente Leiden en het programma Leiden aan Zet van het Leidse onderwijs.

Wil jij meewerken aan het realiseren van gelijke kansen in Leiden, of heb je hier vragen over? Neem contact met ons op! Wij zijn te bereiken op gelijkekansen@leiden.nl.

Vijf swipezines

Je kunt langs de hoogtepunten ‘swipen’, en met de ‘lees meer’-button vind je verdieping. Op basis van de uitkomsten van onderzoeken van de Universiteit Leiden maken we vijf edities met ieder een eigen thema. We belichten ieder thema vanuit verschillende invalshoeken. Hoe kijken leerlingen en leraren hier tegenaan? Wat gebeurt er in Leiden al als good practice? En wat is er bekend uit (landelijk) onderzoek of via andere inspirerende praktijken?

Gebruik het magazine vooral ter inspiratie. Ga met collega’s het gesprek aan over Gelijke Kansen en gebruik de voorbeelden in je eigen lessen. Samen leveren we een bijdrage aan Gelijke Kansen in Leiden.

Bekijk hier onze nieuwste uitgave van ....

Editie 1
Editie 2
Editie 3
Editie 4
Editie 5

Praktijkervaringen

Loading...