Leiden Education Fieldlab

Het LEF biedt ruimte voor Leidse onderwijsprofessionals. Ons doel: onderzoek en innovatie versterken en een broedplaats creëren om cross-overs te benutten om zo op andere manieren te (leren) innoveren

Aanbod van deze aanbieder

Placeholder image

Het LEF levert bijdrage aan het onderwijsinhoudelijk deel van het programma van het eerste literatuur festival in Leiden, van 15-11-21 t/m 20-12-21.

Meer info? Kijk op de website van het LEF
Leiden
Onderwijsteams, individuele leraren en leerlingen
Gratis
Van 15 november tot 20 december 2021

Placeholder image

Mag het ook even over jou gaan?
Op verschillende locaties in Leiden word je in de watten gelegd voor een ontspannen avond samen met andere onderwijsprofessionals uit Leiden. Wij trakteren je op een avondje uit, een avond vol verrassingen en ontspanning. Een moment om elkaar weer te ontmoeten.

Meer info? Kijk op de website van het evenement
Online en fysiek: MBO Rijnland/Technolab/Het Pesthuis
Leidse leraren en onderwijsprofessionals
Gratis
6 oktober 17:00 - 21:00
Schrijf je in!

Placeholder image

De Leidse innovatie subsidie projecten gaan naar de bergingsfase. Maar wat is borgen eigenlijk? Hoe borg je een innovatieproject in een bestaande organisatie? We bekijken deze twee vragen vanuit vijf verschillende perspectieven: bestuurder, schoolleider, projectleider, leraar en de gemeenteambtenaar.
Vanuit deze vijf perspectieven gaan we met elkaar in dialoog om uiteindelijk met je eigen projectleden de eerste stappen in het borgen van jullie innovatie te bepalen.

Meer info? Kijk op de website van het evenement
Online
Leidse leraren
Gratis
9 september 16:00 - 17:30
Meld je aan!

Placeholder image

VONK-activiteiten zijn kenmerkend voor het LEF. Dit zijn bijeenkomsten waar we een onderwerp, thema of vraagstuk ‘aanvonken’ wat interessant is voor meerdere doelgroepen. In de vonkactiviteiten vliegen de vonken over en weer en stroomt de energie. Dit doen we door veel ruimte te houden voor creativiteit en het niet-weten te stimuleren in onze vonkactiviteiten. Elke vonkactiviteit eindigt met een gezamenlijke vraag, missie, pilot of ontwerp. Mooi om te zien hoe deelnemers zin hebben om met elkaar het vervolg aan te gaan. Het LEF organiseert en begeleidt de follow-up.

Meer info? Zie voor aankomende activiteiten onze agenda.
Het LEF of bij een van de partners
Onderwijsprofessionals
Gratis
Een dagdeel
Neem voor meer informatie en/of een aanvraag op maat contact op met het LEF

Placeholder image

Het LEF biedt de mogelijkheid om samen te werken aan innovatie, kennisdeling en ontwikkeling binnen het onderwijs. Wil jij je onderwijs anders organiseren of vernieuwen, maar weet je niet waar je moet beginnen of heb je behoefte aan een sparringpartner? Het LEF denkt graag met je mee, begeleid je of brengt je in contact met gelijkgestemden. Op die manier behandelen we (al dan niet op gezamenlijk initiatief) met passie en energie de uitdagingen, ideeën en vraagstukken om zo het onderwijs op een duurzame wijze te versterken en te professionaliseren.

Het LEF of op locatie
Onderwijsprofessionals
Gratis voor partners
Nader te bepalen.
Neem voor meer informatie en/of een aanvraag op maat contact op met het LEF

Dit project wordt uitgevoerd door Eddie in opdracht van de Gemeente Leiden en de Leidse Schoolbesturen.