Webinar: Het European City of Science jaar 2022 als rijke leeromgeving voor het onderwijs

Leiden is in 2022 European City of Science, maar wat betekent dat voor het onderwijs? Op welke manier kun je als leerkracht of school gebruik maken van dit jaar als rijke leeromgeving? Als school kun je op vijf manieren meedoen aan het project 365 dagen nieuwsgierig.

Zo kun je één van de 365 dagthema’s adopteren en met jouw evenement dageigenaar worden of je kunt samenwerken met een dageigenaar door je kennis te delen. Je kunt je school als locatie beschikbaar stellen of met je klas als vrijwilliger aan de slag. De meest laagdrempelige manier is om de ECS kalender te gebruiken als aanleiding om bepaalde onderwerpen op je lesagenda te zetten. Grijp bijvoorbeeld het dagthema likes aan om op woensdag 23 februari te praten over likes op social media. Waarom voelt dat zo goed? Daarnaast kun je natuurlijk ook met je de klas naar een activiteit toegaan als deze bij jullie in de wijk wordt georganiseerd en kun je jouw leerlingen motiveren om mee te doen aan de vijf wetenschapsinnovatie-challenges, de Leiden EU City of Science Challenges 2022.

Op 15 december gaf Meta Knol, directeur van Leiden2022 een webinar voor scholen en onderwijsorganisaties met daarin uitleg. Zie hier de slides van de presentatie of kijk het gehele webinar terug (+- 30 min.) Het Leiden 2022 jaar betekent 365 dagen aan activiteiten rondom wetenschap en kennis in de stad, blijf jij als leerkracht nieuwsgierig? Meer informatie is ook terug te vinden op Doe mee! | Leiden2022 en hier.

Wat vind jij hiervan?

Dit project wordt uitgevoerd door Eddie in opdracht van de Gemeente Leiden en de Leidse Schoolbesturen.