idee

Totaal hoeveelheid aanbod met deze tag: 1

Aangeboden door

In 2022 is de Franse stad Grenoble ‘Green Capital of Europe 2022’. Op allerlei manieren willen ze aandacht besteden aan dit onderwerp.

Een aantal Franse basisscholen willen in 2022 daarom met hun klassen de ‘Blue Planet’ bespreken en hoe de kinderen kunnen helpen om de aarde te beschermen.

Zij willen de kinderen graag ideeën hierover laten uitwisselen met andere scholen in Europa. De Franse school zal informatie en documentatie hierover van Grenoble toesturen naar de partner school.

Je kunt zelf bepalen hoeveel tijd je hieraan wilt besteden. Het gaat om een ‘digitale’ uitwisseling.

Wij helpen Grenoble graag om de verbinding met onze scholen te leggen, niet alleen vanwege het thema, maar ook omdat Leiden in 2022 European City of Science is en je ons zo helpt om het belang van de verbinding van kennis (vanaf de basisschool!) in beeld te brengen.

Besteed jouw school dit jaar aandacht aan duurzaamheid, het belang van water voor onze aarde of een enigszins gerelateerd thema?

Vind je het leuk om de kinderen hierover ideeën uit te laten wisselen met een school in Grenoble?

Stuur dan een berichtje naar e.brussaard@leiden.nl zodat zij je in contact kan brengen met de betreffende school. De voertaal is engels, duits of frans.

Dit project wordt uitgevoerd door Eddie in opdracht van de Gemeente Leiden en de Leidse Schoolbesturen.