Puck van den Berk

Aanbod van deze aanbieder

Placeholder image

Leiden2022 biedt alle scholen in de gemeente Leiden en regio gratis scheurkalenders aan.

Leiden European City of Science 2022 is een wetenschapsfestival van 365 dagen, boordevol activiteiten, lezingen, workshops, excursies, tentoonstellingen en evenementen, voor iedereen met een nieuwsgierige geest. De scheurkalenders zijn gratis en bevatten 365 onderwerpen. Eentje voor elke dag van het jaar 2022. Ook heeft elke dag een eigen QR-logo die je kan scannen om erachter te komen welke activiteit bij dat onderwerp hoort. Deze kunnen leerkrachten bijvoorbeeld gebruiken voor hun lessen. Zijn jullie geïnteresseerd in de scheurkalenders voor jullie personeel en/of leerlingen? Neem contact op met Maja.

Placeholder image

Gave plannen in de maak! Leiden2022 en Da Vinci College Kagerstraat slaan de handen in elkaar om leerlingen van de eerste klas een duurzaam, inclusief en mooi Leiden van de toekomst te laten bouwen! Onderwijs en bedrijfsleven werken zo samen om leerlingen de vaardigheden te geven die ze zo broodnodig hebben in hun latere leven.

Oproep! Wij zoeken nog naar een aantal bedrijven in regio Leiden die zich bezighouden met duurzaamheid, architectuur of klimaatverandering en zich willen aanmelden als opdrachtgevers. Vind jij het leuk om een klas inhoudelijk te begeleiden in dit project (+- 4 uur tijdsbesteding, tussen januari en maart 2022), stuur mij (Maartje Couck) dan gelijk even een berichtje!

Placeholder image

Het Leids Instituut voor Onderzoek in de Natuurkunde besteedt jaarlijks aandacht aan de geboortedag van Einstein (14 maart 1879). Wij nodigen daarvoor docenten Natuurkunde en bovenbouw leerlingen vwo uit voor een aantal lezingen over het werk van Einstein en een bezoek aan twee research groepen.
Op een later moment leest u hier meer over op de website van het ONZ

Meer info? Kijk op de website van het ONZ
Universiteit Leiden
Leraren natuurkunde van het VO.
Maandag 14 maart 2022 om 16.00 uur
Meer informatie

Placeholder image

Leiden is in 2022 European City of Science, maar wat betekent dat voor het onderwijs? Op welke manier kun je als leerkracht of school gebruik maken van dit jaar als rijke leeromgeving? Als school kun je op vijf manieren meedoen aan het project 365 dagen nieuwsgierig.

Zo kun je één van de 365 dagthema’s adopteren en met jouw evenement dageigenaar worden of je kunt samenwerken met een dageigenaar door je kennis te delen. Je kunt je school als locatie beschikbaar stellen of met je klas als vrijwilliger aan de slag. De meest laagdrempelige manier is om de ECS kalender te gebruiken als aanleiding om bepaalde onderwerpen op je lesagenda te zetten. Grijp bijvoorbeeld het dagthema likes aan om op woensdag 23 februari te praten over likes op social media. Waarom voelt dat zo goed? Daarnaast kun je natuurlijk ook met je de klas naar een activiteit toegaan als deze bij jullie in de wijk wordt georganiseerd en kun je jouw leerlingen motiveren om mee te doen aan de vijf wetenschapsinnovatie-challenges, de Leiden EU City of Science Challenges 2022.

Op 15 december gaf Meta Knol, directeur van Leiden2022 een webinar voor scholen en onderwijsorganisaties met daarin uitleg. Zie hier de slides van de presentatie of kijk het gehele webinar terug (+- 30 min.) Het Leiden 2022 jaar betekent 365 dagen aan activiteiten rondom wetenschap en kennis in de stad, blijf jij als leerkracht nieuwsgierig? Meer informatie is ook terug te vinden op Doe mee! | Leiden2022 en hier.

Dit project wordt uitgevoerd door Eddie in opdracht van de Gemeente Leiden en de Leidse Schoolbesturen.