Alette

Aanbod van deze aanbieder

Placeholder image

In 2022 is de Franse stad Grenoble ‘Green Capital of Europe 2022’. Op allerlei manieren willen ze aandacht besteden aan dit onderwerp.

Een aantal Franse basisscholen willen in 2022 daarom met hun klassen de ‘Blue Planet’ bespreken en hoe de kinderen kunnen helpen om de aarde te beschermen.

Zij willen de kinderen graag ideeën hierover laten uitwisselen met andere scholen in Europa. De Franse school zal informatie en documentatie hierover van Grenoble toesturen naar de partner school.

Je kunt zelf bepalen hoeveel tijd je hieraan wilt besteden. Het gaat om een ‘digitale’ uitwisseling.

Wij helpen Grenoble graag om de verbinding met onze scholen te leggen, niet alleen vanwege het thema, maar ook omdat Leiden in 2022 European City of Science is en je ons zo helpt om het belang van de verbinding van kennis (vanaf de basisschool!) in beeld te brengen.

Besteed jouw school dit jaar aandacht aan duurzaamheid, het belang van water voor onze aarde of een enigszins gerelateerd thema?

Vind je het leuk om de kinderen hierover ideeën uit te laten wisselen met een school in Grenoble?

Stuur dan een berichtje naar e.brussaard@leiden.nl zodat zij je in contact kan brengen met de betreffende school. De voertaal is engels, duits of frans.

Placeholder image

Dit platform geeft inzicht in de ontwikkelingen in en rond het onderwijs in de Leidse regio. Het gaat om praktijkervaringen VAN educatieteams en aanbod VOOR educatieteams en hun leerlingen.

Zo vind eenieder op het juiste moment de juiste informatie, inspiratie en collega's en werken we slim samen in en aan de rijke Leidse leeromgeving.

Vanuit Education Warehouse ondersteunen Leidse studenten (Eddies genaamd) educatieteams en aanbieders actief om hun praktijkervaringen en aanbod te delen. Hiervoor monitoren zij ontwikkelingen in en rond het onderwijs in de regio continu.

Dit project wordt uitgevoerd door Eddie in opdracht van de Gemeente Leiden en de Leidse Schoolbesturen.